Юлия Путинцева поднесе най-голямата изненада при жените на Уимбълдън до момента, след като надигра в първи кръг световната номер 2 Наоми Осака в два сета – в отделните части 7-6 (4), 6-2.

Двубоят започна по-добре за японката, която проби в третия гейм, но казахстанката от руски произход отвърна на предизвикателството в шестия. Двете си взимаха подаванията и логично се стигна до тайбрек, в който Путинцева бе по-стабилна и дръпна със сет аванс. Във втория играта на двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем се срина и тя допусна два пробива, които в крайна сметка осигуриха престижния успех на нейната съперничка. Това бе трета победа в също толкова срещи за Путинцева над Осака, като наскоро тя я победи и на тревата в Бирмингам.

Така надпреварата при жените остана без и без номер 2 в света, след като по-рано номер 10 в схемата Арина Сабаленка отстъпи на Магдалена Рибарикова. 24-годишната Путинцева ще се изправи срещу Виктория Голубич в спор за място в трети кръг. Напред продължават още Моника Пуиг, Анастасия Севастова, Вероника Кудерметова, Анастасия Потапова, Мадисън Бренгъл и Даниел Колинс. /БГНЕС