Една от легендите на българския женски тенис Магдалена Малеева се впусна в тренировките на отбора ни за Фед Къп. Тя иска да помогне с опита си на младите момичета и сподели, че го прави и за собствено удоволствие.

"Играя, защото ми е кеф, не е толкова алтруистична мотивацията ми. Аз и не вярвам, че за два дни мога толкова да им помогна, просто съм тук, защото аз искам да играя, защото винаги има малко тръпка да видя дали мога да играя с тях."

"И още, помагам им, защото харесвам Дора (бел. ред. капитанът на отбора за Фед Къп Дора Рангелова), защото на тях им е малко по-разнообразно и за това съм тук - за удоволствие", заяви Малеева за NOVA.

"Аз като съм играла Фед Къп, винаги е приятно, защото ние рядко имаме възможност да сме част от отбор и това е едно друго настроение. Винаги е имало подкрепа, винаги сме загърбвали някакви различия, ако има. Тези момичета не ги познавам толкова добре, но са амбициозни, професионалистки и дано стигнат по-напред."

"Като излезеш на корта, не искаш да загубиш. Винаги играем за България, независимо на кой корт излезем. Не е имало особено различие, че играя на Фед Къп, просто излизаш и искаш да си спечелиш мача."

"В България има доста турнири, които не са WTA-ниво, но те доста често играят пред родна публика. Това прави отговорността огромна и понякога доста тежи. Не е лесно, французите не обичат да играят Ролан Гарос, например", сподели още най-малката от сестрите Малееви.