Една от най-добрите тенисистки в световния тур Елина Свитолина сподели своето мнение относно това какви ще бъдат промените в спорта и живота на играчите след пандемията от коронавирус.

Instagram
43 снимки

"За нашата сфера ситуацията с пандемията е доста сложно изпитание. На всеки мач винаги е имало зрители, а в днешните условия това е невъзможно. Няма и състезания, не можем както преди са осъществяваме пътувания. Всичко това за спорта е настоящ кошмар", коментира тенисистката.

"Какво ще се промени в тениса? Според мен няма да се променят много неща. Възможно е да се добавят нови правила. Не мисля, че след пандемията ще има такъв пряк контакт със спортистите. Възможно е да се появят и ограничения и в общуването между спортистите и зрителите - например да се спазва определена дистанция. Има слухове, че може би определено време може да играем без зрители. Разбира се, ще е много печално да се гледат празните трибуни, тъй като играеш на голям корт с пълни трибуни изпитваш уникално чувство. Зрителите дават сили и мотивират да покажеш най-доброто от себе си", добавя Свитолина.

Как пандемията от коронавирус повлия на световния спорт четете тук.