За съжаление на всички хора по света, борбата с коронавируса продължава. От това страдат много и феновете на спорта, които не могат да се радват на любимите отбори и спортисти. 

В световен мащаб Съединените Щати е една от най-засегнатите държави, като там има регистрирани близо 3 000 000 заразени, а 200 000 души загубиха живота си. 

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс се включи в борбата с коварната болест, като направи щедро дарение. Американката предостави 45 000 маски на хората в нужда и заяви коя всъщност е причината за този благороден жест. 

"Хората не могат да стоят вкъщи постоянно и имат нужда да излизат, за да си купят най-необходимото. Разбира се, трябва да се спазва дистанция, но за всички е ясно, че човек не може дабъде в постоянна изолация. Затова реших да помогна на хоратта и сметнах, че маските са изключително важни в този момент. Признавам, че аз едва успях да намеря маски за себе си, но с това щедро дарение наистина се надявам да помогна“, заяви по-малката от сестрите Уилямс. 

Това безспорно е една чудесна инициатива от американката, а когато тенис сезонът бъде подновен отново, тя ще продължи с опитите да се изравни с легендарната Маргарет Корт по брой титли от турнирите на „големия шлем“. 

Ще може ли още веднъж Серена да триумфира с голяма титла и за пореден път да запише името си в историята, това ще ни покаже само времето.

Автор: Дидо Калинков