В нощта на вторник срещу сряда две приятелки ще се изправят една срещу друга на корта в Индиън Уелс. Каролин Возняцки и Анджелик Кербер ще се срещнат в 4-тия кръг, а имат и общо 4 титли от големия Шлем. Последният им мач е от 2018 година, когато бяха на върха в женската ранглиста, но все още не бяха станали майки. Всички ги наричат Каро и Анджи.

Преди мача Анджелик Кербер говори за предизвикателствата.

"Много неща се промениха, най-вече онези, които ме карат да се чувствам стара. Всъщност аз съм една от най-старите в Тура. Но и това е прекрасно, опитвам се да се състезавам с тях, макар, че има доста неща, които са различни от времето, когато бях номер 1. С Каролин ще бъдем приятелки и след мача със сигурност, но нямам търпение да изляза на терена и да играя срещу Каро“, обясни Кербер.

Каролин Возняцки пък е щастлива, ако може да пътува по турнири със семейството си.

"Да пътувам със семейството си е прекрасно, но не е най-добрата идея, ако се случва прекалено често, защото трябва да се грижа за удобството на всички. Точно заради това в бъдеще вероятно ще играя по-малко, но от друга страна искам да се насладя на всеки възможен момент по време на турнирите“, заяви Вожнячки.

Майчинството променя света, но това съвсем не означава, че жените в световния тенис стават по-малко конкурентни. Серина Уилямс например спечели 4 титли от Големия Шлем след първата си бременност преди да се откаже. Може да се даде като пример и Елина Свитолина, която постигна страхотни резултати след като се върна на корта през миналия сезон.

Бившата номер 1 в световния тенис Анжелик Кербер от Германия може да бъде отново успешна в женските турнири след завръщането си от майчинство, заяви още през ноември миналата година бившият й треньор Райнер Шутлер, цитиран от ДПА.

А двете са страхотни дами в световния тенис, спечелили са доста, били са №1 в ранглистата, а сега са в средата на 30-те си години. Кербер е на 35, а Важнячки на 34. Но тази вечер излизат, за да се насладят на съперничеството. Победата ще бъде само за една от тях.