Новак Джокович се опита да намери причините за сензационната си загуба Лука Нарди. Лидерът в ранглистата на АТП отпадна от Мастърса в Индиън Уелс още след втория си мач, но по-изненадващото бе, че загубата дойде от световния №123.
 
Нарди в първи кръг отстрани китаеца Жанг, след като преди това отпадна в квалификациите от опитния белгиец Давид Гофен. Отказване в основната схема му даде втори шанс за участие и той меко казано се възползва от възможността.
Според Ноле именно фактът, че съперникът му е нямало какво да губи, го е направил толкова опасен.
 
"Поздравявам го, особено за нивото, което показа в третия сет. Виждал съм го как играе, но не знаех много за него. Има страхотно качество от основната линия, особено в дясната половина. Движи се много добре. Влезе в турнира като "щастлив губещ" и нямаше какво да губи. Заслужаваше победата. Повече съм изненадан от моята слаба игра. Двете неща доведоха до загубата. Той имаше добър ден, а аз лош.
 
Обяснявам си слабата игра с това, че не бях играл два месеца и че отдавна не съм бил на този турнир. Ще анализирам какво е трябвало да бъде различно. Не играя много турнири. Не знам дали ще играя в Маями", каза сърбинът след мача.
 
 
Само преди няколко дни никому непознатия Нарди, който до момента имаше едва 4 победи на АТР ниво, загуби в квалификациите от Давид Гофен, но отказването на аржентинеца Томас Мартин Ечевери го направи третият "щастлив губещ" в основната схема и му даде шанс да победи китаеца Жан Жижен, а след това да се изправи срещу своя идол.
 
Нарди призна, че е израсъл с плакати на Джокович в стаята си и трудно скриваше вълнението си.
 
"Преди тази вечер никой не знаеше за мен. Много съм щастлив, това е лудост", каза Нарди.