Арина Сабаленка, номер 2 в женската тенис-ранглиста, постигна победа в два сета над Ема Радукану (Великобритания) – 6:3, 7:5, за да се класира за четвъртия кръг при жените на турнира в "Индиън Уелс".

Радукану натисна Сабаленка почти до лимита на силите й, връщайки се в мача до 5:5 във втория сет, но в крайна сметка се предаде. 21-годишната британка би трябвало да е доволна от представянето си, защото и в последния гейм, в последното разиграване тя не се предаде и отстъпи чак на четвъртия мач-бол. Също така тя стигна до този етап на турнира след две поредни победи в първите си два мача в Калифорния – нещо, което не й се беше случвало от миналата година по същото време на пак на този турнир.

Рускинята Дария Касаткина постигна победа над Стоун Стивънс (САЩ) с 2:6, 6:4, 6:4 и също се класира за четвъртия кръг. 11-ата в схемата на турнира Касаткина стабилизира играта си чак в средата на втория сет. След като се предаде безславно с 2:6 в първия, тя започна с пробив след това, но бързо-бързо позволи брейка да бъде върнат. Но реализира втория си гейм-бол за 3:2 и оттам нататък постави нещата под контрол. За 6:4 в тази част трябваше да се потруди, отразявайки три точки за пробив, но все пак затвори мача от втората си възможност с удар по правата. В третия сет от 10 гейма едва три бяха спечелени от подаващата състезателка и рускинята показа по-здрави нерви.

12-ата в ранглистата на WTA  ще играе в следващия етап с китайката Юан Юе, която победи 25-годишната американка Каролин Долехайд с 1:6, 6:4, 7:6 (2) за 2 часа и половина на корта.

Друга американка – Коко Гоф стигна до четвъртия кръг, отстранявайки Лучия Брондзети с 6:2, 7:6 (5). Гоф утре ще навърши 20 години и ще играе с Елизе Мертенс (Белгия, която пък спря Наоми Осака (Япония) със 7:5, 6:4. За японката това е пети турнир след завръщането й на корта след майчинство.

Гоф днес имаше проблеми в първия сет, но след това намери пътя към успеха, отразявайки 10 от 11 точки за пробив. И спечели мача със сервис в тялото на Брондзети, при който 25-годишната италианка не успя да реагира адекватно. С тази победа серията на Гоф се увеличи на 18 успеха на родна земя, в това число и спечелената титла миналата година от Откритото първенство на САЩ.

Номер 23 Ема Наваро (САЩ) отстрани украинката Елина Свитолина с 6:1, 4:6, 6:3, а Мария Сакари (Гърция) спря французойката Каролин Гарсия (Франция) с 6:3, 6:4. / БТА