Тя може и да е една от най-добрите в световния тенис, но също има своите върхове и спадове. Каролине Возняцки трябваше да мине през много трудни моменти, но все пак се радва на подкрепата на мнофо специален човек до себе си - бившата звезда от НБА Дейвид Лий. Двамата са сгодени от декември 2017 година.

„Мисля, че Дейвид е много позитивен и има много енергия, той вижда доброто във всичко и всички“, сподели Каролине Возняцки пред Elle Magazine, която ще защитава титлата си в Мелбърн след броени дни.

„Той е много открит човек и много ми помага, когато става дума за мия тенис. Никога не ми е казвал, че не мога да правя нещо, или че не бива да правя нещо.“

Бившата номер 1 разкри как се е чувствала, когато е узнала за тежката си болест. Каролине Возняцки страда от ревматоиден артрит. „Изведнъж се разболях, и беше нещо като аларма – дали мога да продължа да играя? Ще повлияе ли на кариерата ми? Каква е следващата стъпка? Какво трябва да направя? В крайна сметка – животът ще се промени, има дни, в които не можеш да бъдеш на върха.“

Шок от Возняцки: Има ревматоиден артрит

„Човек винаги се учи да прави нещата, които ще го накарат да се чувства по-добре. Аз знам какво мога да правя преди и след мачове, така че тялото ми да се възстановява по най-добрия начин и да не изпитвам болка“, продължи откровено световната номер 3 при жените.

„Уча се в движение, и няма да се откажа“, заяви категорично Каролине Возняцки.

Тенисистката си ще защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия от 2018 година.