Канадката Южени Бушар победи Мария Шарапова с 2:1 сета /7:5, 2:6, 6:4/ във втория кръг на тенис турнира в Мадрид.

Двете тенисистки сътвориха истински спектакъл на централния корт в испанската столица и оправдаха очакванията за интересен сблъсък.

Мачът бе очакван с нетърпение заради размяната на реплики около завръщането на корта на рускията, която изтърпя наказание за употреба на допинг.

Самият двубой пък се превърна в трилър, продължил близо 3 часа, след като Бушар спечели първия сет със 7:5, загуби втория с 2:6 и взе третия с 6:4 гейма.

Тенис съдия открадна част от вниманието на Шарапова - Бушар

Мария Шарапова проби за преднина от 4:2 гейма в първия сет, но канадката изравни и поведе с 5:4, след което затвори сета при 7:5.

Бившата половинка на българина Григор Димитров бе убедителна във втория сет и след два пробива спечели с 6:2 гейма, за да доведе двубоя до равенство в сетовете – 1:1.

Зрелището в третия сет бе още по-впечцатляващо. И двете тенисистки искаха много победата, отказвайки да се предадат.

Битката на красавиците: Шарапова - Бушар

Южени Бушар първа проби сервиса на съперничката си и поведе с 4:3 гейма, но Шарапова веднага върна пробива. Последва ново повеждане на Бушар за 5:4.

Маша вложи всички усилия в следващия гем, поведе с 40:15, но не успя да осъществи нов пробив и въпреки, че спаси първия мачбол за Бушар, при втория капитулира и канадката спечели сета с 6:4 гейма.