Мария Шарапова ще се изправи срещу Южени Бушар в много интересен двубой от втория кръг на турнира в Мадрид.

Във втория турнир след завръщането си на тура рускинята започна с победа 4:6, 6:4, 6:0 над Миряна Лучич-Барони, а двубоят с Бушар е много любопитен и поради факт, че само преди няколко дни канадката се изказа много негативно за Шарапова и за завръщането ѝ на корта.

Шарапова се класира за втория кръг на турнира по тенис в Мадрид

Шарапова обаче отказа да коментира изявлението на предстоящата си съперничка като заяви, че говори на корта.

"Обичам да не влизам в словесни престрелки и да оставям другите да говорят и да шумят. Но аз не разсъждавам по този начин и моето говорене е на корта. Не мога да оставя да ми влияе всичко, което се случва около мен. Аз съм обсъждана публично постоянно още откакто бях много млада, така че съм чувала какви ли не неща", заяви Шарапова.

"Не мисля така, тенисът ми говори сам за себе си. Това е, върху което се концентрирам."

"Не мисля, че съм имала големи очаквания. Това, което можех да направя преди завръщането ми е да имам добра основа за моето тяло, за моя тенис. Можеш да тренираш колкото искаш, но не е същото като да играеш официални мачове. Важното бе тялото ми да бъде в перфектна форма. Върху това се концентрирах."

"Винаги е страхотно да си човекът, който контролира емоциите си. Не се е променило много. Все още преминавам през обичайните неща. Нищо не се променя, аз съм пилотът и обичам да съм в тази позиция. Всеки може да говори."

Шарапова бе попитана и за възможността да участва на Уимбълдън: "Бих искала да участвам в този турнир. Той е много значим за мен, но просто е твърде далеч."