Представителката на домакините Медисън Кийс спечели за първи път в кариерата си силния турнир по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2,944 милиона долара. Поставената под номер 16 американка надделя на финала над участващата с "уайлд кард" рускиня Светлана Кузнецова със 7:5, 7:6(5).

Кузнецова пропиля ранен брейк аванс и в двата сета, като при 5:4 сервираше за успеха във всеки един от тях, но допускаше Кийс да върне пробивите.

В първия сет американката стигна до обрат със серия от четири поредни гейма, а вторият стигна до тайбрек, в който тя поведе с 6:4 точки и се възползва от втория си шанс, за да затвори мача.

Така 24-годишната Кийс стигна до пети трофей в кариерата си и втора през сезона след успеха в Чарлстън също на родна земя през април.

34-годишната Кузнецова, 153-а в световната ранглиста в момента, достигна до първия си финал за сезона, но не успя да спечели 19-а титла. Със силната си серия в Синсинати бившата номер 2 в света московчанка все пак ще се изкачи до 62-ото място в класацията на УТА от утре. /БТА