Мария Шарапова все още таи надежди, че ще може да играе за националния отбор на страната си, въпреки че няма да помогне на съотборничките си на финала за трофея на Фед Къп.

Рускинята се намира в щаба на тима, но капитанът Шамил Тарпищев даде да се разбере, че няма да я пусне в игра. Реакцията му бе предизвикана от контузиите, които сполетяваха Шарапова преди важните мачове, в които тя трябваше да подкрепи отбора.

Според медиите в Русия, Маша е в Москва, само за да подкрепя от трибуните своите съотборнички, както и да помогне с каквото може преди важните срещи.

„Няма да мога да играя, така както умея, заради травмата на рамото. Тук съм просто в ролята на спаринг-партньор, но дано да мога да помогна следващата година”, заяви хубавата Маша.

Финалът за Фед Къп ще се състои на 15 и 16 септември в Москва, като в спора за отличието Русия ще се изправи срещу Италия.

Шарапова пропусна полуфинала срещу САЩ заради травма в рамото, когато нейните съотборнички се наложиха с 3:2 победи. Участие тогава взеха Анна Чакветадзе, Надежда Петрова и Елена Веснина. Освен това в състава бе повикана и Алла Кудрявцева, която нямаше възможност да се прояви на кортовете.