След отпадането си от Открития шампионат на САЩ по тенис Мария Шарапова понесе още един удар, въпреки че го очакваше.

Рускинята не бе повикана за финала на Фед Къп. Капитанът на тима Шамил Тарпищев не веднъж заяви публично, че няма да разчита на хубава Маша, още повече, че не можеше да я използва в предишните кръгове, когато нейните сънароднички успяха последователно да се справят със съперниците без нейната помощ.

Старши треньорът на националите Александър Волков обави официално пред руските медии, че честта на страната ще защитават Анна Чакветадзе, Светлана Кузнецова, Надежда Петрова и Елена Веснина.

„Естествено, заедно с Тарпищев разговаряме всеки ден с момичетата, интересуваме се от тяхното състояние и настроение. Практически вече всичко е готово за финалните срещи и може би всичко е в ръцете на тенисистките”, допълни Волков.

Финалът ще се състои на 15 и 16 септември в Москва, като в спора за отличието Русия ще се изправи срещу Италия.

Шарапова пропусна полуфинала срещу САЩ заради травма в рамото, когато нейните съотборнички се наложиха с 3:2 победи. Участие тогава взеха Анна Чакветадзе, Надежда Петрова и Елена Веснина. Освен това в състава бе повикана и Алла Кудрявцева, която нямаше възможност да се прояви на кортовете.