Мария Сакари ще направи своя дебют във Финалния турнир на WТА тази година, след като достигна до четвъртфинал на турнира за Купата на Кремъл в Москва. По този начин 26-годишната тенисистка си гарантира участие на турнира на най-добрите.

В сблъсък на четвъртфиналите Сакари ще срещне бившата номер 1 в света Симона Халеп.

 

По-рано през тази година гъркинята достигна финала на турнира WTA 500 в Острава, Чехия и игра полуфинали на “Ролан Гарос” и Откритото първенство на САЩ.

"Изключително много се гордея със себе си и с екипа ми, защото работих много здраво през тази година. Вижда се, че съм станала по-зряла и по-мъдра, това са нещата, които ме правят различна. Вече официално сме на Финалите на WТА за първи път. И също така за първи път в историята на гръцкия женски тенис", заяви Сакари.

Световната №7 е петата тенисистка след Ашли Барти, Арина Сабаленка, Барбора Крейчикова и Каролина Плишкова, която се класират за финалния турнир, който ще се проведе през ноември в Гуадалахара, Мексико.

Финалите бяха преместени от китайския град Шънджън, след като миналогодишното събитие беше отменено поради пандемията от COVID-19.