Ига Швьонтек в момента е най-добрата тенисистка в света. Не само ранкингът на полякинята говори достатъчно, а и нейните резултати през 2022 година. Швьонтек триумфира с 2 титли от „Големия шлем“ и ще завърши настоящия сезон като световна номер 1.

Според една от най-опитните в женския тур Петра Квитова, в основата на успехите на представителката на Полша е нейното постоянство. Чехкинята също така допълни, че шампионката от Ролан Гарос и US Open, напълно заслужава да бъде световна номер 1 към днешна дата.

„Доминацията на Ига е очевидна и мисля, че всички я виждат. Тя играе брилянтен тенис и сякаш няма нито едно слабо звено в играта си. Представя се чудесно, печели трофеи, и поне на този етап е с класи над останалите. В основата на нейните успехи е постоянството, а безспорно това е много важен компонент, за да успееш.  Трудно ще е някой скоро да я измести от върха, но със сигурност ни очаква интересна 2023 година, когато Швьонтек ще трябва да защитава доста точки, нещо, което изобщо не е лесна задача“, каза Квитова