Румънката Симона Халеп, номер 2 в женската тенис-ранглиста, продължава подготовката си за Откритото първенство на Австралия. Халеп се класира за полуфинал на турнира за жени в Сидни, след като отстрани Каролина Плишкова с 6:4, 7:5. Халеп се оттегли от турнира в Бризбейн миналата седмица, след като имаше възпаление на стара травма в ахилесовото сухожилие.

Здравословните й проблеми продължиха и вчера в мача с Каролин Гарсия (Франция), но тя все пак успя да продължи. Но Плишкова не се предаде никак лесно и се бори за всяка точка, след като отстрани в предишния етап рускинята Анастасия Павлюченкова. В първия сет чехкинята успя да се върне в мача след 1:5, но загуби все пак с 4:6. Във втория тя изравни до 4:4 след изоставане с 2:4, но 24-годишната Халеп в крайна сметка си взе мача.

"Беше много трудно и тежко. Каролина беше просто на сантиметри от победата. Да, водех с 5:1 в първия сетг, но мотивацията на Плишкова наистина впечатли. Тя игра много добре, сервисът й беше труден за удържане. Целта ми беше да спечеля в два сета и се радвам, че се случи така."

Рускинята Светлана Кузнецова е следващият противник на Халеп, след като се справи с обрат срещу италианката Сара Ерани. Ерани водеше с 5:1, но в крайна сметка Кузнецова победи със 7:6 (1), 6:0.

"Познавам Светлана и нейната игра много добре. Играли сме и знам, че тя залага много на топспин, така че утрешният ми съперник е различен тип играч. Но ми харесва да се срещаме на корта, защото имаме много добри и силни мачове."

Австралийката Саманта Стосър отпадна след поражение от Моника Пюит от Пуерто Рико. Пюит победи с 6:4, 6:4./БТА