Естонката Анет Контавейт спечели четвъртата си титла от турнир на WTA през този сезон, което прави 2021 година най-успешната в кариерата й. На финала в румънския град, поставената под номер 2 естонка се наложи с 6:2, 6:3 над бившата номер 1 и местна фаворитка Симона Халеп. Срещата за трофея продължи час и 10 минути, а победителката така и не позволи някой да й вземе сет по време на целия турнир.

Точно преди да спечели четвъртата си титла за сезона, тя си гарантира и участие във Финалния турнир на женската тенис-асоциация , който ще се проведе в Гуадалахара. По този начин тя става първата естонка, която ще играе във финалното състезание на най-добрите осем при дамите.

В първия сет тя успя с доста труд да вземе повадането си за 2:1, като спаси и точка за пробив при първото 40:40 в мача, а веднага след това реализира пробив и дръпна с 3:1. Освен това естонската ракета взе и три поредни гейма, за да увеличи аванса си на 5:1. Последваха два разменени пробива за крайното 6:2.

Във втория Анет Контавейт отново стартира мощно, поведе с 2:0, но допусна пробив и равенство 2:2, след като сама с форхенда си изкара топката в аут. Игровият й план обаче не беше нарушен и направи нов пробив за 4:2 с майсторска атака и чудесен бекхенд. Симона Халеп трябваше да вложи много сили, за да не даде втори пореден пробив. В осмия гейм на втората част румънската спаси три мач-пойнта и все пак защити подаването си, но в следващия момент нямаше какво да направи и се предаде на нула.