Анет Контавейт продължи с изключително силното си представяне през тази година, след като спечели титлата на тенис турнира в Москва, побеждавайки представителката на домакините Екатерина Александрова след страхотна драма с 4-6, 6-4, 7-5 за около два часа и половина игра.

Рускинята Александрова дръпна в резултата след пробив в откриващия сет. Във втората част тя водеше убедително с 4-0 след два брейка, но допусна неочакван срив и позволи на деветата в основната схема естонка да спечели шест безответни гейма, за да вкара финала в заключителен трети сет. В него Александрова отново бе по-близко до титлата, като сервираше за успеха пред собствена публика при 5-4, но се пропука и не само, че бе пробита обратно, но и не успя да влезе в тайбрек.

 

Контавейт продължи с чудесната си година, печелейки трета титла през настоящия сезон след тези в Кливланд и Острава и общо четвърта, като има и една поделена с американката Ан Ли в Мелбърн. Тя загуби спора за трофея в Ийстборн от Йелена Остапенко отново през тази година. 26-годишната Александрова остава с една титла в кариерата, дошла в Шънджън през миналата година.