Ангелик Кербер се класира за полуфинал на турнира Уимбълдън в женската схема, след като победи Забине Лисицки с 6:3, 6:7 (7), 7:5.

Това беше първи четвъртфинал на турнир от Големия шлем между две германки от 1989 година насам, когато Щефи Граф победи Клаудия Коде-Килш на Откритото първенство на Австралия.

Поставената под номер 8 в схемата на турнира Кербер, която достигна до полуфинал и на Откритото първенство на САЩ миналата година, пропиля три мач-пойнта във втория сет срещу 15-ата Лизицки и изтърва шанса да вземе чиста победа.

В третия сет Кербер тръгна доста зле и в един момент нещата излизаха извън контрол. Тя обаче п роби сервиса на Лизицки, когато тя сервираше за мача при 5:3. След това при 5:5 Кербер отново напарви пробив.

В последния 12-и гейм на този сет Лизицки, която в 4-ия кръг хвърли бомбата на турнира с отстраняването на номер 1 при жените Мария Шарапова, опита да покаже характер и се бори здраво, спасявайки четири мач-пойнта.

Кербер обаче реализира петата и триумфира в германския четвъртфинал под спуснатия покрив на централния корт на Уимбълдън.