Ким Клайстерс трудно ще се състезава отново на най-високо ниво, когато турнирите на УТА се подновят след пандемията от коронавирус. Това заяви бившата номер 1 в света Ана Иванович.

Белгийката, която е майка на три деца, прекрати кариерата си през септември 2012 година след Откритото първенство на САЩ, но през миналата есен обяви, че планира да се завърне на корта.

36-годишната Клайстерс, която има 41 титли в кариерата си на сингъл, четири от които в турнирите от Големия шлем, не успя да спечели мач в двата турнира, на които игра, преди пандемията от коронавирус да спре сезона. Тя загуби от Гарбине Мугуруса (Испания) в Дубай и от Йохана Конта (Великобритания) в Монтерей.

"Гледах някои от нейните мачове и тя удряше невероятно добре топката. Наистина се надявам, че ще може да се върне на топ ниво и да играе както преди", каза Иванович, шампионка от "Ролан Гарос" през 2008 година в интервю за Евроспорт.

"Лично аз не мисля, че ще й бъде лесно, след като беше извън тенис толкова много години", добави сръбкинята.
Клайстерс за първи път прекрати кариерата си през 2007 година, когато роди първото си дете, но само 24 месеца по-късно се завърна на корта и спечели три от четирите си титлите от Големия шлем.

"Удивително е това, което тя постигна. Все още я уважавам изключително много. Просто е трудно да си представа сега, след като има три деца и беше извън спорта толкова дълго, да се върне", каза Иванович, който сложи край на кариерата си през 2016-а, на 29-годишна възраст.

"Не защото тя не е готова, а защото тялото ви просто реагира по различен начин. Когато сте извън спорта, осъзнавате колко е необходима фина настройка, а тя е била извън тениса доста време", добави сръбската тенисистка./БТА