Бившата номер 1 в света Ким Клайстерс (Белгия) ще направи завръщането си в професионалния тенис на турнира в Дубай, който започва на 17 февруари. 36-годишната Клайстерс получи "уайлд кард" за надпреварата на твърди кортове с награден фонд 2,53 милиона долара.

Белгийката, която е майка на три деца, прекрати кариерата си през септември 2012 година след Откритото първенство на САЩ, но през миналата есен обяви, че планира да се завърне на корта. Клайстерс има 41 титли в кариерата си на сингъл, четири от които в турнирите от Големия шлем, както и три трофея от Шампионата на УТА.

В същото време водачката в световната ранглиста в момента Ашли Барти (Австралия) обяви, че няма да участва в Дубай заради травма на десния крак.

Швейцарката Белинда Бенчич ще защитава титлата си в турнира, а сред заявилите участие са шампионката от Откритото първенство на Австралия през миналия месец София Кенин (САЩ), победителките от "Уимбълдън" Симона Халеп (Румъния) и от Откритото първенство на САЩ Бианка Андрееску (Канада), както и двукратната шампионка в Дубай Елина Свитолина (Украйна).