Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану заяви, че вече няма колебания, когато тренира, след като се възстанови от операции на двете китки и единия глезен. Британската тенисистка добави, че се чувства много добре физически в очакване на сезона на трева.

21-годишната Ръдукану, който бе извън игра около осем месеца през миналата година, се състезава в Щутгарт и Мадрид по време на сезона на клей, но се отказа от квалификациите на "Ролан Гарос".

Ема Радукану не получи "уайлд кард" за турнира от Големия шлем в Париж и заяви, че се отказва, за да контролира натоварванията си и да се концентрира върху физическата си форма.

Британката коментира, че в момента се чувства наистина силна и развълнувана да се върне на корта.

"Чувствам се здрава по отношение на тялото си. Свърших отлична работа с моя треньор в последните няколко месеца след операциите. В момента съм на добро място. Здрава съм и нямам търпение да започна да играя", каза пред репортери Ема Радукану преди първия й мач на турнира в Нотингам срещу японката Ена Шибахара по-късно тази вечер.

Ръдукану привлече за първи път вниманието, когато достигна до четвъртия кръг на "Уимбълдън" през 2021 година и направи пробив, печелейки Откритото първенство на САЩ по-късно същата година.

"Мисля, че китките ми всъщност са по-добре от всякога. Нямам никакви притеснения, когато удрям топката или правя програмата си. Просто не искам да се поставям в неподходящи ситуации. Не искам да прибързвам с "Ролан Гарос". Това не беше целта ми тази година. Трябваше да приоритизирам къде искам да си поставя цели, а това беше добра възможност да свърша много физическа работа", добави Ема Радукану.

Откритото първенство на Великобритания започва на 1 юли. / БТА