Елина Свитолина определено се наслаждава на страхотна кариера. 25-годишната украинка достигна до номер 3 в световната ранглиста през 2017 година, а през  2018 година тя спечели и финалния турнир на осемте най-добри.

Instagram
43 снимки

Успехите за половинката на Гаел Монфис не спряха дотук, и през миналата година, Свитолина достигна до 1/2финалите на Уимбълдън и US Open. И макар че 2020 не започна по най-добрия начин за украинската състезателка, тя успя да спечели титлата в Монтерей, точно преди сезонът да бъде прекратен заради пандемията. Сега, няколко месеца по-късно младата украинка сподели, че съвсем скоро очаква официалните мачове да стартират.

„Вече започнах тренировки, но наблягам предимно на физическата подготовка. Тренирам заедно с Монфис и двамата се подготвяме за рестарта на сезона. Проведох и няколко тренировки със Стан Вавринка, отразиха ми се добре. Скоро ще подновим заниманията и с моя треньор, нямам търпение да играя отново.  От 13-и до 19-и юли ще участвам на демонстративен турнир в Берлин, а от началото на август очаквам да стартират и официалните мачове. Вярвам, че  US Open и Ролан Гарос ще се проведат при строги мерки за сигурност. Все повече страни облекчават мерките и аз съм оптимист за бъдещето. Очакванията са ми от началото на август сезонът да се поднови и да участваме в турнири. Смятам, че тенис сезон ще има и годината няма да бъде провалена. Надявам се да изиграем много мачове, а US Open и Ролан Гарос ще са само началото за нас. Мисля, че втората половина на сезона може да протече без никакви проблеми“, каза Свитолина.