Рускинята Анастасия Павлюченкова шокира втората поставена Кики Бертенс след 6-1, 7-5, за да достигне четвъртфиналите на тенис турнира в Осака, докато американката Слоун Стивънс допусна нова ранна загуба.

Световната номер 8 Бертенс не успя да намери ритъма в играта си в началото на двубоя и изостана с 0-4 в откриващия сет, след като направи пет двойни грешки в два сервис гейма. Холандката се възстанови на старта на втората част, когато подели първите четири гейма с опонентката, но допусна пробив в петия, като не успя да се справи със силните бекхенди на непоставената рускиня.

Павлюченкова осъществи нов пробив, за да спечели трета победа над Бертенс за последните 12 месеца. В спор за място на полуфиналите нейна съперничка ще бъде участващата с „уайлд кард“ представителка на домакините Мисаки Дой.

Третата в схемата Стивънс, която няма четвъртфинал от този на Ролан Гарос през май, бе надиграна категорично от италианката Камила Джорджи след 0-6, 3-6. Независимо че вкара едва 38% от първите си сервиси в мача, непоставената Джорджи оползотвори открилите се пред нея възможности и спечели първите осем гейма в срещата.

Първата ракета на Италия при жените приключи двубоя с 23 уинъра и 21 непредизвикани грешки, за да си гарантира трети четвъртфинал в последните си шест турнира, където ще се изправи срещу белгийката Елиз Мертенс.

„Това бе добър мач за мен, със сигурност, и успях да играя своята игра, да покажа своя атакуващ и агресивен стил на корта и да бъда постоянна в ударите си“, сподели Джорджи. „Трябва да се концентрирам върху себе си и да продължа в същия дух. Фокусирана съм върху собствената си игра, но очаквам с нетърпение срещата с Мертенс“, завърши тя. /БГНЕС