Нов огромен фаворит за титлата при смесените двойки на Уимбълдън се появи още преди старта на надпреварата. Това е тандемът между бившите номер едно в света при мъжете и жените Анди Мъри и Серина Уилямс. 

Партньорството им беше обявено във вторник вечерта, а се очаква те да излязат на корта в една половина в първия кръг в четвъртък. Така Мъри ще участва във втора надпревара на свещената трева на Ол Инглънд Клъб, след като заяви участие и на двойки при мъжете. Това се случва по-малко от месец след завръщането му на корта след операцията за смяната на тазобедрена става. 

Мъри, който взе трофея от Куинс на двойки с Фелисиано Лопес при завръщането си на корта, ще си партнира на двойки с Пиер-Юг Ербер. Той търсеше дълго време с кого да направи тандем на смесени двойки, но така и не успяваше да намери партньорка, а в забавно видео родната му баба се предложи за тази чест. 

В крайна сметка Серина се нави на това предизвикателство, като вчера обяви загадъчно пред репортерите: "Толкова ли искате да ни видите заедно с Анди? Ами тогава ще го получите." И малко след това беше обявено партньорството им.