Управителният съвет на турнирите от Големия шлем отхвърли жалбата на австралийския тенисист Бърнард Томич, наложена му след загубата му в първия кръг на Уимбълдън. Томич бе сразен от французина Жо-Вилфред Цонга с 6:2 6:1 6:4 само за 58 минути игра във втория най-кратък мач на сингъл при мъжете, откакто се води подобна статистика.

В последствие ръководството на Уимбълдън обвини Томич, че не е дал най-доброто от себе си, за да се противопостави на съперника, и го глоби с целия хонорар от наградния фонд за участие в първия кръг на надпреварата - 45 хиляди паунда. От своя страна австралиецът заяви, че е имал физически проблеми и това е била причината да загуби толкова бързо, и обжалва наказанието си.

От борда на турнирите от Големия шлем обаче отхвърлят жалбата му.

"Историята на твоето представяне в турнирите от Големия шлем, и не само, дава малко поводи за отмяна на глобата. В твоя случай историята не предполага, че ти можеш да промениш поведението си. Късмет и се надявам да ни изненадаш с бъдещето си поведение на корта", заяви директорът на УС Бил Бабкок, който допълни, че 25 процента от глобата ще бъде опростена, ако Томич няма проблеми с поведението си в следващите осем турнири от Големия шлем.

Томич обаче изрази намерението си да обжалва на по-висока инстанция.

"Не ми пука за тези 25 процента, а за това да се взимат правилните решения за други тенисисти в бъдеще", коментира Томич. /БГНЕС