Правилата и традициите на Уимбълдън са нещо, което не се променя никога. И това важи най-вече за легендарния дрес код на "Ол Инглънд Клъб", където тенисистите са задължени да играят изцяло в бяло облекло. Позволяват се единствено отделни ивици различен цвят, които са "не по-широки от един сантиметър". Това включва и всякакви аксесоари и дори бельо, което има шанс да бъде видимо по време на игра (включително и поради изпотяване).

Е, едни от най-талантливите млади тенисисти научиха от първо лице, че шега с дрес кода на Уимбълдън няма.

№1 в схемата на двойките при момчетата, 18-годишните Жомбор Пирош от Унгария и Ибинг Ву от Китай получиха нареждане да сменят своето черно бельо, защото то нарушава дрес кода.

Момчетата бяха доста учудени от чутото, но малко след това служител на Уимбълдън се появи с няколко чифта бели боксерки. Младите тенисисти напуснаха корта и се завърнаха преобути като видимо се забавляваха със ситуацията. Това обаче не им попречи да постигнат победа с 6:4, 6:1.

Те обаче могат да бъдат спокойни, че подобни неща се случват и на най-големите в спорта. По-рано в турнира Винъс Уилямс бе помолена да се преоблече, тъй като презрамката на розовия ѝ сутиен се виждаше под роклята ѝ.

Анди Мъри трогна дамите по света с корекция по време на пресконференция