Цяла Великобритания ще стиска палци в днешния ден на своята нова любимка Йохана Конта. Тя достигна до полуфиналите на Уимбълдън, където ще срещне Винъс Уилямс и погледите са вперени в нея.

Логично в дните и часовете преди мача Конта получава много съобщения и пожелания за успех в двубоя. Дори и Кралицата обаче надали щеше да я развълнува толкова колкото съобщението от любимата ѝ група U2.

"Бихме искали да те видим в Туикенъм в неделя, но чухме, че си заета...поздравления и успех!", написаха от рок бандата в Туитър като съобщение към британката с унгарски корени.

"Имаше огромен фенски и женски момент. Беше доста вълнуващо у додма. Пишях и се кисках, и тичах в кръг няколко минути, но после бях доста хладнокръвна", разказва Конта, чийто отговор към U2 е: "Няма проблем. Ще ви видя няколко седмици по-късно!!!"

Друга рок легенда в лицето на Мик Джагър също показа, че се вълнува от изявите на Конта. "Страхотно е да видим Йохана Конта на полуфиналите на Уимбълдън. Първата британка от 39 години. А аз така и не стигнах до Големия шлем", написа Джагър.