Германската тенис легенда Борис Бекер е изгубил пет от шестте си трофея от Големия шлем и ги издирва, съобщава немското издание Билд. 50-годишният Бекер не знае къде се намират трите му трофея от Уимбълдън, какво и двата от Аустрелиън оупън.

Бившият тенисист се надява да намери ценните отличия, тъй като може да ги продаде за доста сериозна сума - над един милион евро според изданието, с което да покрие част от сериозните си дългове. Миналата година лондонски съд обяви Бекер за банкрутирал, заради задължения към частна банка, които не може да покрие.

Бекер има спечелени общо 49 титли от Световния тур в кариерата си, като единственият трофей от Големия шлем, който все още не е изчезнал от колекцията му, е този от Ю Ес Оупън от 1989-та година. "Няколко трофея от кариерата на г-н Бекер са изчезнали. Той не може да си спомни къде са", се казва в материала. Бекер се е свързал с тенис организации като Ол Ингланд Клъб, германската, американската и австралийската тенис федерация, но ценните отличия не са били намерени там. /БГНЕС