Ужасният въздух в Австралия принуди състезателка да се откаже от мача си по време на квалификациите за Australian Open 2020.  Словенката Далила Якупович се отказа от квалификационния си мач за Откритото първенство на Австралия срещу Стефани Фьогел. Причината - здравословни проблеми, предизвикани от мръсния въздух в страната. По време на едно от разиграванията Якупович започна да кашля силно и се свлече на корта.

 

 

Канадката Южени Бушар, която е финалистка на Уимбълдън за 2014-а година, също напусна корта, усещайки болка в гърдите по време на мача си срещу Ю Яоди от Китай. Все пак, Бушар се завърна да доиграе финалния сет и спечели срещата си.

Лошият въздух, причинен от кошмарните пожари в Австралия, накара организаторите временно да прекратят тренировките за турнира във вторник, като квалификацията също започна по-късно. „По-нататъшни решения ще се взимат въз основа на данните на мястото и след консултации с нашия медицински екип. Ще работим и с Бюрото по метеорология, както и учени”, казаха от организаторите на първия турнир от Големия шлем за годината.