Маркета Вондроушова е на мнение, че ще срещне "супер жена", когато се изправи срещу Елина Свитолина на полуфиналите на "Уимбълдън" в четвъртък.

Украинката Свитолина, която участва с "уайлд кард" вдъхновява майките по целия свят с участието си в турнира от Големия шлем само девет месеца, след като роди дъщеря си Скай.

"Невероятно е това, което тя направи. Играе с покана от организаторите и достигна до полуфинал. Забележително е", каза 24-годишната Вондроушова.

"Имам чувството, че е това е доста кратко време след раждането на бебе. Тя прави невероятни неща. Да, Свитолина е боец и играе изключително добре. Мисля, че това е пример за нас, че можем да се справим и с бебе. Невероятно е", добави чехкинята.

"Тя също свърши страхотна работа и в Париж на "Ролан Гарос". Сега прави тези неща тук. Ние пишем в Инстаграм, аз съм с нея през цялото време. Елина се бори толкова много за всичко. Сега тя играе невероятен тенис. Мисля, че е супер жена", каза Вондроушова.

Чехкинята победи на четвъртфиналите номер 4 в схемата Джесика Пегула, а Свитолина, която в момента е на 76-о място в ранглистата, но е бивша номер 3, елиминира световната номер 1 Ига Швьонтек.

"В момента всичко е различно. В момента просто си казвам, че имам по-малко години пред себе си, отколкото зад гърба си. Трябва да го направя. Вече нямам време за губене .. Не знам колко години ще играя още. Така че просто играя и тренирам за тези големи моменти. Това ми помогна и ме успокои малко", коментира украинката.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева