Петкратната шамионка Винъс Уилямс се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания.

Поставената под номер 10 в схемата американка победи с 6:4, 6:2 срещу представителката на домакините Йохана Конта за 73 минути на корта. Опитната 37-годишна Уилямс проби шестата поставена британка в десетия гейм на първата част и поведе в резултата. Американската тенисистка спечели подаването на своята противничка в четвъртия гейм на втория сет и не изпусна аванса си до самия край на двубоя. Последната титла на Винъс Уилямс от "Уимбълдън" е през 2008 година.

Тя е шампионка в Лондон и през 2000, 2001, 2005 и 2007 година. На финала американката ще играе срещу поставената под номер 14 испанка Гарбине Мугуруса, която по-рано днес разгроми Магдалена Рибарикова (Словакия) с 6:1, 6:1.

 "Радвам се, че отново ще играя за титлата. Нито една точка не беше лесна. Опитвам се да доминирам в точките и да играя агресивно. Гарбине Мугуруса играе отлично на трева. Ще направя всичко възможно да представя достойно нашето семейство", коментира Уилямс, която ще играе за общо девети път в кариерата си на финал в "Ол Инглънд Клъб". 

Мугуруса ще играе  финал на Уимбълдън