Тенис анализаторът Матс Виландер засипа с похвали Григор Димитров и неговите изяви в последно време. Легендарният тенисист отбеляза в анализ за Уимбълдън, че българинът вече се влага на 100% и е максимално концентриран върху играта си. Виландер смело обяви, че Григор е сред фаворитите за титлата в Лондон „както сега, така и през следващите 5-6 години.“

„На трева той може да играе по начина, по който иска да играе. Движи се страхотно, напоследък се влага на 100%, а досега никога не е бил толкова сериозен и да се опитва да отиграва всяка точка по начин, по който го правят най-добрите. На трева не трябва да мисли толкова много, а просто да реагира. Точно по същия начин, по който Роджър Федерер го правеше в миналото“, сподели Виландер.

„Това може да е турнирът, където да направи финалния пробив. Мисля, че тревата ще стане настилката, на която се наслаждава най-много и съм сигурен, че кортовете на "Ол Ингланд Клъб" ще бъдат тези, които ще обича най-много“, коментира Виландер. 

Гришо спечели титлата в Куинс, но според Виландер има разлика между кортовете на двата турнира и ще има нужда от помощ при прехода от едните към другите.

„Това не се случва на клей или хард, но тук е така. Имайки Роджър Рашийд в ъгъла си и според мен някой съвет от Мария Шарапова, двамата ще му помогнат и ще го накарат да се чувства сякаш принадлежи на тези кортове. Разбира се, че спечели в Куинс, но е съвсем различно да играеш пет сета на Уимбълдън. Да, той е един от фаворитите да спечели титлата както сега, така и през следващите 5-6 години. Той е шоумен, той е боец и той ще бъде велик шампион“, завършва анализа си Матс Виландер.