Фернандо Вердаско няма да участва на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" заради положителен тест за коронавирус. Бившият играч от топ 10 има 67 последователни участия на турнири от Големия шлем, преди да пропусне Откритото първенство на САЩ тази година.

36-годишният Вердаско е силно разочарован от невъзможността да участва в Париж и изрази съмнения относно достоверността на тестовете за COVID-19.

Вердаско разкри, че е дал положителен тест за коронавирус през август, без да има симптоми на заболяването. Последвали два отрицателни теста, а тази седмица отново е положителен.

Вердаско добави, че е поискал нов тест, но организаторите на "Ролан Гарос" отказали. Тогава испанецът си направил тест в независима лаборатория, който бил отрицателен.

"Искам да изразя разочарованието си от организаторите на Ролан Гарос, които ми отказаха правото да си направя нов тест, който да потвърди първия или да покаже, че може да става въпрос за грешка", написа Вердаско.

В сряда босненецът Дамир Джумхур заяви, че ще съди организаторите на турнира, след като бе дисквалифициран заради положителен тест за коронавирус.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.