Турнирният директор на Ол Инглънд Клъб Ричард Люис заяви, че ще бъде построена статуя в чест на Анди Мъри и неговата забележителна тенис кариера. Мъри, който стана първият британец, триумфирал с титлата на Уимбълдън след 77 години през 2013, се отказа от спорта през тази година поради неспиращите болки в бедрото.

Бронзова статуя на трикратния шампион на Уимбълдън Фред Пери бе построена през 1984 година, като постиженията на Мъри също ще бъдат отбелязани по подобаващ начин. ,,Винаги сме смятали, че когато Анди прекрати своята кариера, това ще бъде най-подходяващият начин да го отбележим“, заяви Люис за BBC Radio 5 Live’s Sportsweek. ,,Сигурен съм, че ще бъде построена статуя, но тук на Уимбълдън той е един много уважаван човек, както на корта, така и извън него. Ние му се възхищаваме изключително много“, добави турнирният директор.

Мъри победи Новак Джокович, за да спечели първата си титла на Уимбълдън през 2013, преди да триумфира за втори път три години по-късно, побеждавайки на финала Милош Раонич. Бившият номер 1 се надява, че ще завърши кариерата си именно на любимия си турнир на Уимбълдън. Британецът излиза срещу испанеца Роберто Баутиста Агут в първия кръг на Аустрелиън Оупън в понеделник.