Руснакът Карен Хачанов достигна до четвъртфиналите на турнира Ролан Гарос, след като спечели в четири сета срещу №9 в надпреварата Хуан Мартин Дел Потро – 7:5, 6:3, 3:6, 6:3, за три часа и 12 минути игра.

Срещата бе последна от програмата на втория понеделник от турнира и дуелът напълно оправда очакванията и на най-големите критици. В първия сет руснакът оцеля в петия гейм, спасявайки три брейкбола, за да се стигне до 6:5, когато Хачанов проби Дел Потро и затвори сета.

Втората част стартира мечтано за Карен Хачанов, който записа пробив срещу аржентинеца за 2:0 и до края на частта запази актива без притеснения. Третият сет пък започна с бърз брейк от страна на Кулата от Тандил, но последва моментален рибрейк от Хачанов. Все пак Дел Потро взе подаването на съперника и в шестия гейм, след което затвори сета при 6:3.

Напълно очаквано това приповдигна настроението на публиката в Париж, която горещо подкрепяше снажния Дел Потро, но в четвъртия сет с пробив при 2:0 Хачанов взе предимството. Проблемите при сервиса на Дел Потро се задълбочаваха, като аржентинецът трябваше да отразява четири точки за пробив и успя, ала не стигна и до една такава при сервис на №31 в света и срещата бе затворена при 6:3.

На четвъртфиналите Карен Хачанов пък ще мери сили срещу Доминик Тийм, а срещата ще е на 5-и юни.