Очаква се тазгодишното издание на Уимбълдън, освен да е сред най-впечатляващите от гледна точка на тениса, и да успее да бие всички рекорди, що се касае до модните тенденции.

Още на първо четене, на преден план изскочиха фигурите на Мария Шарапова и Роджър Федерер, които очароваха публиката от първия ден.

Швейцарецът бе заложил на класиката – стилно бяло, с екип, наподобяващ костюм за официална вечеря, докато рускинята бе предпочела елегантно милитари сако, което подчертаваше много добре фигурата й.

И двамата обаче не изневериха на тенденциите, и по дрехите, и екипировката им личаха елементи в златно.

Веднага след като Роджър Федерер свали бялото си сако с големи джобове, под него се появи много свежо бяло елече и къси панталонки, естествено с какво друго – освен с колан, решен в златно.

Зрителите на централния корт бяха впечатлени от спортния сак на тенисиста, който също бе в бяло и златно, украсен с инициалите му – RF.

А какво има на краката си? Разбира се, марковите спортни маратонки Nike. На лявата обувка има познатите вече букви RF, а на дясната, цифрата 5, колкото са и спечелените от него турнири от Откритото на Великобритания.