Четвъртфиналистът на Sofia Open 2019 Фернандо Вердаско ще съди организаторите на Откритото първенство на Франция, след като даде положителна проба за COVID-19 и му бе отказан втори тест. 36-годишният испанец бе изключен от списъка с участниците, заедно с други петима заразени. Впоследствие той си направи втори тест, който излезе отрицателен.

„Да, възнамерявам да ги съдя – отсече №59 в света. – Не става дума за пари, а за вредата, която турнир като „Ролан Гарос“ ми нанася на лично и професионално ниво", сподели той.

Преди него и босненецът Дамир Джумхур заведе дело срещу организаторите на турнира, след като бе изваден заради положителен тест на треньора му.

Друга спорна ситуация се случи и на Кристина Младенович, която стана жертва на грешно отсъждане в първия кръг срещу Лаура Зигемунд. Представителката на домакините получи наказание, заради докосване на мрежата и се оправда, че топката е тупнала два пъти в полето на германката. Съдийката обаче не го прие и отсъди точка за Зигемунд, която пък не каза нищо.

„Ако го беше направила, щеше да покаже феърплей и да спечели уважението ми“, заяви №44 в света. По-рано пък на US Open французойката обвини ръководството, че третира играчите като затворници.