Анди Мъри и Серина Уилямс си осигуриха участие в третия кръг на смесени двойки на Уимбълдън след успех над Фабрис Мартен и Ракел Атаво в два сета – в отделните части 7-5, 6-3. Тандемът изигра своя втори мач заедно, след като на старта надигра Андреас Миеш и Алекса Гуарачи.

Подобно на първата среща, на звездната двойка им бе нужно малко време, за да намерят верния ритъм в играта, но веднага, щом това се случи, резултатите бяха налице. Мъри, и в частност Уилямс, играха фантастичен тенис – именно този, който ги направи големи шампиони на сингъл. Американката дори направи ретур уинър след сервис от 222 км/час.

„Това е невероятно“, сподели Уилямс на пресконференцията след края на мача. „Очевидно, атмосферата тук е чудесна – страхотно е да играеш с Анди“, каза тя. Самият Анди пък заяви, че вероятно ще му бъде рано да се завърне на сингъл при мъжете на Ю Ес Оупън. „За момента шансовете не са особено големи – трябва да свърша още много работа във физически аспект, за да бъда готов за натоварванията на сингъл“, обясни той.

Мартен и Атаво имаха своите моменти в мача, най-вече когато удържаха на собствен сервис в десетия гейм на първия сет, но започнаха да изпитват проблеми във втората част. Мъри и Уилямс пробиха рано на старта и не погледнаха назад, а Централният корт на Уимбълдън изригна, след като двукратният шампион при мъжете сервира успешно за край на двубоя. В следващия кръг предизвикателството за двамата е коварно, като съперници са им поставените под номер 1 в схемата Бруно Соареш, двойковият партньор на брата на Анди, Джейми Мъри, и Никол Меличар. /БГНЕС