Шампионката от 2009 година Светлана Кузнецова (Русия) стартира с трудна победа на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 18 Кузнецова надделя над Кики Бертенс (Холандия) с 6:1, 4:6, 6:2.

Рускинята стартира убедително в първия сет, а във втората част навакса пробив пасив и от 2:5 стигна до 4:5, но отново загуби подаването си, а с това и сета.

В решителната трета част Кузнецова взе пет поредни гейма, за да поведе с 5:1 в третата част, което се оказа достатъчно за успеха.

Шампионката от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия) също имаше проблеми на старта.

Четвъртата в схемата Квитова се наложи над Марина Еракович (Нова Зеландия) с 6:4, 3:6, 6:4.

Чехкинята, полуфиналистка от 2012 година, допусна цели 47 непредизвикани грешки, но успя да реализира решаващ пробив в деветия гейм на третия сет, след което затвори мача при собственото си подаване.

Във втория кръг тя ще срещне Силвия Солер-Еспиноса (Испания), която се справи с представителката на домакините Полин Парментие с 6:4, 6:3.

Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) започна убедително на "Ролан Гарос" след категорична победа над италианката Карин Кнап с 6:3, 6:0.
Четвъртфиналистката от 2010 година Возняцки ще играе във втория кръг срещу германката Юлия Гьоргес, която се справи с КоКо Вандевеге (САЩ) с 6:2, 5:7, 6:1./БТА