Бившият номер 5 в световния мъжки тенис Кевин Андерсън призна, че се чувства щастлив по време на карантината. За двукратният финалист от турнирите на „големия шлем“ няма нищо по-хубаво от семейството и от моментите, прекарани с него. През септември миналата година той и съпругата му Келси станаха родители на момиченце, което кръстиха Кеира.
 
„Сега ситуацията е напълно различна за всички, стоим си вкъщи, не участваме в турнири и отделяме време за най-любимите хора.  Щастлив съм, че прекарвам повече време със семейството, това не се случва често. Живеем във Флорида и се наслаждаваме на домашния уют. 
 
Да имаш дете е най-безценното нещо на този свят, това показва, че си оставил нещо след себе си. Дъщеря ми е истинско вдъхновение за мен, обичам я толкова много и прекрасно осъзнавам, че пред нея предстои дълъг път. Дори обичам само да я гледам, изглежда толкова малка и невинна. 
 
За мен е много важно да бъда до нея, докато тя расте и да я наблюдавам как изучава света. Да виждаш как едно дете расте пред очите ти и се учи да ходи, учи се на най-елементарни неща, това е безценно“, коментира Андерсън.
 
През 2018 г. той достигна до най-високата позиция в кариерата си - 5-о място в световната ранглиста. От тогава насам обаче 33-годишният тенисист е преследван от различни контузии, а през 2019-а сезонът за представителя на Южна Африка приключи още през август. 
 
Автор: Делян Калинков