Даниил Медведев се представи чудесно на Australian Open. Руснакът достигна до финала на първия за годината турнир от „големия шлем“, но там загуби от световния номер 1 Новак Джокович. Сърбинът спечели своята 18-а титла от „шлема“ и девета в Австралия.  

Gulliver/Getty Images
73 снимки

Според Тони Надал, руският тенисист просто не е издържал на напрежението и има още какво да учи, докато се поздрави с трофей от подобен ранг.

„Мачът беше оспорван и интересен, но според мен първият сет реши много неща. Джокович отново показа, че е голям шампион и си заслужи победата. Смятам, че след загубения първи сет, Даниил така и не успя да се съвземе, той просто се поддаде на напрежението и не можа да стори нищо повече. Този двубой ясно показа, че той има още доста да учи, докато стане готов да печели големи титли. Никой не се съмнява в качествата и таланта му, но за да си шампион ти трябва силна психика. Все пак бъдещето е пред него и съм уверен, че тепърва ще вземе участие още в много големи финали. Вече е на трето място в света и е много опасен противник, който може да създаде проблеми на всеки“, завърши Надал=