17-годишната Мира Андреева изхвърли от "Ролан "Гарос" опитната Виктория Азаренка след победа във втория кръг с 6:3, 3:6, 7:5. Тийнейджърката, която прогресира с гигантски крачки, е № 38 в света.
 
"Това е една от най-важните победи в моята кариера. За мен ключът беше как се борих до края, за всяка топка. Получи се много добър, дълъг и интензивен мач. Много се радвам, че успях да го спечеля. Беше много сериозна битка. Моят характер ми помогна да спечеля, това беше много волева победа. Запазих спокойствие през целия двубой и това ми даде сила. Радвам се, че успях да преценя много трезво ситуацията, не се страхувах да рискувам при някои топки и играх смело.
 
Основното е, че играх моя тенис и нищо не можеше да ме спре. Нито зрителите, които крещяха, нито нещо друго. Затова още повече се радвам, че успях да спечеля“, заяви Мира Андреева.
 
За достигане до четвъртия кръг тя ще играе срещу 62-ата в света Пейтън Стърнс, която поднесе една от изненадите, отстранявайщи №13 в ранглистата Дария Касаткина.