Австриецът Доминик Тийм предложи на Серина Уилямс двубой на смесени двойки в опит да оставят зад гърба си възникналия скандал на изминалия Ролан Гарос. Тогава двукратният финалист в Париж реагира с недоумение, когато официални лица го помолиха да напусне залата за пресконференции, за да отстъпи пред американската суперзвезда.

Тя бе току-що отстранена от своята по-млада сънародничка София Кенин и не пожела да изчака австрийския си колега при мъжете. Той обвини 23-кратната шампионка на турнирите от Големия шлем, която отпадна в толкова ранна фаза на надпревара от най-висока категория за първи път в последните пет години, в „липса на спортсменство“ и добави, че би изчакал дори играч при юношите да приключи своята пресконференция.

Но днес австриецът бе далеч по-спокоен и заяви, че вече е забравил за инцидента, преди да предложи на драго сърце двубой на смесени двойки. „Като начин, по който да забравим за ситуацията, мога да играя смесени двойки със Серина на Уимбълдън или US Open“, каза той. Тийм бе надигран от Надал в три сета на миналогодишния финал в Париж, но бе по-равностоен на испанския доминатор на червени кортове в първите два сета на тазгодишния сблъсък, който в крайна сметка го пречупи след 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.