Данийл Медведев е във формата на живота, след като спечели 18 от последните си 20 мача, включително Мастърса в Синсинати, който бе първи за него в кариерата.

Тази великолепна форма го изведе до полуфиналите на US Open, където ще срещне първата ракета на България – Григор Димитров. Поредицата от изиграни мачове обаче започна да оказва влияние на руснака, който във всеки свой двубой в Ню Йорк изпитва физически неразположения. Московчанинът дори призна пред Евроспорт, че е трябвало да загуби 4 от 5-те до момента:

„Благодаря за поздравленията. Това е наистина двустранен турнир за мен. Спечелих 5 мача, но нека бъдем честни – в 4 от тях трябваше да загубя. Винаги правя всичко възможно да спечеля, но още във втората среща конвулсиите започнаха да ме мъчат. В третия кръг също ми бе трудно – Фелисиано Лопес показа най-добрия си тенис. Всички мачове бяха луди, особено днес. Беше невероятно трудно за мен, но все пак спечелих. Нямам думи. Просто съм щастлив да съм на полуфиналите”, завърши изказването си Медведев.