Симона Халеп не планира да назначава нов треньор за първата част на сезона. Румънката обясни, че иска да играе с по-малко напрежение след своята първа титла от Големия шлем.

"За следващите 3-4 месеца не искам да наемам треньор", сподели световната №1 в Сидни. "Всъщност е малко трудно, но се чувствам уверена, че мога да върша собствените си неща. По-отговорна съм сега за всичко, което трябва да направя. Може би е добро нещо, ще видим."

Досегашният треньор на Халеп Дарън Кейхил обяви след края на миналия сезон, че иска да си вземе почивка и да прекара повече време със семейството си. Халеп пък сподели, че двамата продължават да поддържат контакт.

"Говорим през повечето дни. Поисках съвет и той ми го даде. Говорихме и в паузата между сезоните. Не е същото, разбира се, защото той вече не е мой треньор, но ние сме чудесни приятел ии това е най-важното."

Титлата от Ролан Гарос определено е повлияла на спокойствието на Халеп. "Чувствам се по-релаксирана и се наслаждавам и на други неща."

"Имам нужда да бъда спокойна през следващите месеци, следващите седмици. Имах достатъчно напрежение през тези години.  Сега усещам, че не искам да се обвързвам с някого, защото когато наемаш треньор, се обвързваш с този човек и искам да направя най-доброто за него и отбора."