Дарън Кейхил прекратява четиригодишната си треньорска работа със световната номер 1 в женския тенис Симона Халеп. Специалистът заяви, че си взима едногодишна почивка от спорта, за да прекара повече време със семейството си.

"След много размисли реших да си взема 12-месечна почивка, тъй като децата ми навлизат във важен етап от живота си. Последна година в училище, подготовките за влизане в колеж и заниманията със спорт започват да заемат все повече време", написа Кейхил в профила си в Инстаграм.

Писмото за раздялата му с румънката беше дълго и прочувствено, а Халеп не пропусна да му благодари за страхотната им съвместна работа досега. Тази година под ръководството на Кейхил тя спечели първата си титла от Големия шлем на "Ролан Гарос" и за втора поредна година завърши като номер 1 в световната ранглиста.

"Благодаря ти много за цялата страхотна работа и невероятната подкрепа", написа Халеп в Туитър. Кейхил ще продължи да работи като анализатор в телевизия ESPN на Откритото първенство на Австралия, Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ.