Барбора Стрицова (Чехия) и Су Вей Сие (Тайван) спечелиха титлата на тенис-турнира Уимбълдън при женските двойки. На финала те се наложиха с 6:2, 6:4 над канадско-китайското дуо Габриела Дабровски и Сю Ифан.

След невероятната драма и маратонските изпълнения на Новак Джокович и Роджър Федерер, финалът при женските двойки мина в два сета и почти през цялото време победителките бяха с една идея напред в мача. 29-годишната Су Вей и 33-годишната чехкиня бяха поставени под номер 3 в схемата на двойките и стават първият тим, който печели титлата без да загуби сет от 2009-а година, когато го направиха Серена Уилямс и Винъс Уилямс. Срещата приключи само за 67 минути.

Стрицова спокойно може да бъде доволна от представянето си като цяло на турнира, тъй като стигна до полуфинал и на синглите, където беше победена от Серена Уилямс. Тя се оказа и най-възрастната полуфиналистка на сингъл с това си постижение.

А за Тайван това не беше всичко, след като техен представител спечели още една титла при двойките. Латиша Чан триумфира при смесените двойки в партньорство с Иван Додиг (Хърватия), като те победиха Елена Остапенко и 42-годишния швед Роберт Линдстед с 6:2, 6:3.