Легендата в снукъра Рони О'Съливан призна, че е много притеснен за новата звезда на женския тенис Ема Радукану и я призова да потърси съветите на спортен психиатър. Радукану изненадващо спечели Откритото първенство на САЩ през септември, което я изпрати на върха на световната слава на едва 18 години, като в последните два месеца тя непрестанно е под светлината на прожекторите.

"Наблюдавам Ема Радукану и съм много притеснен, защото върху нея има огромно напрежение. Най-доброто, което може да направи, е да се обади на Стив Питърс (б.ред. известен спортен психиатър). В момента не става въпрос за нейните тенис умения, а за справяне с всичко друго около нея. Тя няма нужда някой да ѝ казва как да удря тенис топката, но понякога човек има нужда от съветник, който да ти помогне да се справиш с напрежението. Трудно е да си с добра настройка, когато трябва да посрещаш напрежението, което идва от очакванията. Обичам Ема Радукану, просто мисля, че трябва да вкара Стив Питърс в екипа си, това ще е най-доброто попълнение за щаба ѝ", коментира О'Съливан, след като вчера се класира за полуфиналите на Инглиш Оупън в Милтън Кийнс.

Ракетата разкри как Питърс е помогнал на самия него. "Имах сценична треска на Световното първенство, водех с 15-10 във финала и не можех да изляза да играя. Обадих се на Стив Питърс. Понякога разговаряме, а понякога ми помага със съня", обясни О'Съливан