София Кенин продължава с трудните мачове на Ролан Гарос. Вчерашният ден не направи изключение и тя отново трябваше да прави обрат от сет пасив, за да се справи с французойката Фиона Феро.

Въпреки съпътстващите трудности обаче, американката вече е част от 1/4-финалите на надпреварата от Големия шлем. Шампионката от  Australian Open бе изключително щастлива след класирането си сред 8-те най-добри и заяви амбиции за още победи във френската столица.

„Изиграх поредния труден мач в Париж, нищо не се получава лесно за мен от началото на турнира. Печеля много тежки мачове, но все още съм тук и това ме кара да се гордея със себе си. Прекрасно знаех, че срещу Фиона и публиката нямаше да е на моя страна, а това прави успеха ми още по-значим. Истината е, че не обичам особено да играя на клей, не е любимата ми настилка и може би затова изпитвам сериозни проблеми във всеки мач. Вече съм част от най-добрите 8 и съм доволна от характера, който показах. Желая да печеля още, а времето ще покаже дали съм способна да повторя успеха си от Австралия“, каза Кенин.